Menu
Menu
Uw Mandje

Corona en zuurstofconcentrators

1 Het is belangrijk om te weten wie wanneer een zuurstofconcentrator nodig heeft. Elke door Covid-19 getroffen patiënt die ademhalingsproblemen heeft, kan een concentrator gebruiken. In een normaal scenario werkt ons lichaam met 21 procent zuurstofconcentratie. Tijdens Covid stijgt de vraag en kan je lichaam meer dan 90 procent geconcentreerde zuurstof vragen. De concentrators kunnen 90 tot 94 procent zuurstof leveren.

 2 De patiënten en hun families moeten er rekening mee houden dat als het zuurstofgehalte onder de 90 procent daalt, een zuurstofconcentrator misschien niet genoeg is en dat ze dan naar het ziekenhuis moeten. De meeste zuurstofconcentrators kunnen namelijk vijf tot tien liter zuurstof per minuut leveren.


3 Er zijn twee soorten concentratoren. Als de patiënt thuis herstelt, moet u een zuurstofconcentrator voor thuis kopen. Hij is groot, kan meer zuurstof leveren, en weegt minstens 14-16 kg en heeft directe stroom nodig om te werken. Alles wat lichter is dan dit kan een product van slechte kwaliteit zijn  denk maar aan de Chinese websites die concentrators aanbieden


4 Als de patiënt moet reizen of moet worden opgenomen in het ziekenhuis, moet u de draagbare zuurstofconcentrator kopen. Ze zijn ontworpen om overal mee naartoe te nemen, hebben geen directe voeding nodig en kunnen worden opgeladen zoals uw mobiele telefoon. Ze kunnen echter een beperkte zuurstof per minuut leveren en zijn slechts een tijdelijke oplossing.


5 Het belangrijkste dat U moet begrijpen, is dat elke concentrator een ander zuurstofconcentratieniveau heeft. Sommigen van hen beloven 87 procent zuurstof, terwijl anderen hetzelfde beloven tot 93 procent. Het beste is als u kiest voor de concentrator die ongeveer 93 -96 procent zuurstofconcentratie kan leveren. Dit zijn dan ook de concentrators die wij aanbieden.


6 Koop alleen de vertrouwde merken bij de dealer. De topmerken zijn Philips, Drive Devilbiss Healthcare, Caire Medical, Inogen en Kroeber. De in China gevestigde merken bieden niet het soort kwaliteit en prestaties dat een Covid-19-patiënt van een concentrator nodig heeft. 

Neem altijd contact op met arts voordat U tot aanschaf overgaat.